Pianoles

De pianolessen bij de PianoFluitpraktijk zijn voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.

De piano is een prachtig en veelzijdig muziekinstrument. Zowel als solist met klassieke muziek stukken, als begeleider van ensembles. Maar denk ook aan het spelen van akkoorden waarbij je jezelf of andere muzikanten kunt begeleiden in een band. In de pianolessen is er ruimte om je eigen muzieksmaak te ontwikkelen, verschillende stijlen komen aanbod. Voor de pianolessen heeft de leerling thuis een akoestische of digitale piano nodig.

Jonge beginners vanaf 6 jaar leren op een speelse manier in de lessen pianospelen. Omdat elk kind anders is, wordt er in de eerste lessen bekeken welke lesmethode het beste aansluit. Soms is de hulp van ouders tijdens het oefenen thuis raadzaam. De lessen aan jonge beginners duren 20 minuten.

Voor kinderen vanaf 8 jaar die vaak motorisch al heel handig zijn om piano te leren spelen, wordt gebruik gemaakt van een aansprekende pianomethode, waarin de leerling de vaardigheden van de linker en de rechterhand en het lezen van het notenschrift in de verschillende sleutels stapsgewijs opbouwt. Naarmate de leerling vordert, is er ook ruimte om naast de lesmethode bezig te zijn met stukken of nummers die hem of haar aanspreken.

Weet je nog niet zeker of pianospelen bij jou past volg dan eerst de oriƫntatie cursus. Deze bestaat uit acht individuele lessen van 20 minuten inclusief lesmateriaal en als er thuis nog geen piano is, een leen-keyboard. Tijdens de proefles bekijken we samen welke lesmethode het beste bij de leerling past. Kinderen vanaf 6/7 jaar kunnen beginnen met pianolessen.

De pianolessen zijn individueel, waarbij de persoonlijke muzikale ontwikkeling van iedere leerling centraal staat. Plezier in het pianospelen staat voorop.

pianoles Nijmegen
pianoles Nijmegen
pianoles Nijmegen