Dwarsfluitles

Wil jij graag dwarsfluit leren spelen of je fluitspel verder ontwikkelen?

Tijdens de lessen leer je de basisvaardigheden van het fluitspel, zoals een goede houding, de juiste vingertechniek en een mooie toon. Begin je met fluitspelen dan bekijken we samen welke lesmethode het beste aansluit. Ben je al wat verder met fluitspelen of wil je het weer oppakken dan kun je je muzikale en technische vaardigheden verder ontwikkelen in de lessen. Samen spelen in een fluitensemble behoort tot de mogelijkheden als ook het spelen van duetten. Ook kan ik je begeleiden op piano.

De dwarsfluit is een heel mooi blaasinstrument waarmee je veel verschillende stijlen kunt spelen. In de lessen is er ruimte om je eigen muziekstijl te ontwikkelen. Van klassiek tot jazz en improvisatie.  De lespraktijk beschikt hierin over veel verschillend repertoire en leuke boeken met meespeel Cd.

Voor jonge kinderen is er een speciale lesmethode met de dino-dwarsfluit of de kinderfluit met gebogen kopstuk. Weet je nog niet zeker of de dwarsfluit bij je past, volg dan eerst de oriëntatie cursus. Deze bestaat uit acht individuele lessen van 20 minuten inclusief lesmateriaal en een leendwarsfluit. Tijdens de proefles bekijken we samen welk instrument en lesmethode het beste bij het kind past. Kinderen vanaf 6/7 jaar kunnen beginnen met dwarsfluitlessen.

De volwassen beginner is ook van harte welkom, je bent nooit te oud om een muziekinstrument te leren spelen.

De dwarsfluitlessen zijn individueel, waarbij de persoonlijke muzikale ontwikkeling van iedere leerling centraal staat. Plezier in het fluitspel staat voorop.

Nieuw ! Voor leerlingen vanaf 2 jaar les ; samenspelgroep dwarsfluit en blokfluit. Maandelijks samenspelen met meerstemmige fluitstukken van verschillende stijlen. Samen muziek maken is leerzaam en je maakt plezier.Blokfluitles

Blokfluit is een heel geschikt muziekinstrument om mee te beginnen voor kinderen vanaf 5/6 jaar. In de individuele lessen ga je aan de slag met het leren bespelen van de blokfluit en maak je kennis met het notenschrift. De blokfluit is momenteel weer populair als opstap instrument voor de beginnende muzikant. Je kan na de blokfluit heel goed doorstormen naar de dwarsfluit of een ander blaasinstrument. Maar je kan natuurlijk ook doorgaan met de blokfluit of altblokfluit erbij gaan doen.

Blokfluit wordt bij voldoende aanmeldingen ook gegeven in een klein groepje kinderen. Samen muziek maken is stimulerend en leuk.